Årets Tema

HER LØBER HISTORIERNE UD I SANDET

Fra 18. maj til 22. oktober fylder Hundested Sandskulptur Festival endnu engang havnen i Hundested med smukke sandkunstværker formet af kunstnere fra hele verden. Mere end 700.000 gæster har gennem årene sat deres fodaftryk i sandet omkring festivalens forunderlige skulpturer, og i år venter endnu et fantastisk program med kunst og underholdning for store og små.

2023: DER VAR ENGANG
Der var engang et lille sandkorn, der ønskede sig at blive til noget ganske særligt. Livet i grusgraven var blevet noget så kedeligt. Men så en dag kom en kæmpemæssig gravko forbi, og tog sandkornet og mange ligeså med til en driftig lille havneby, hvor begavede kunstnere fra hele verden klappede, børstede, penslede og formede de gyldne sandkorn i de mest fantastiske formationer. Og en skøn forårsmorgen, da solens stråler varmede det lille sandkorn, kiggede det ned af sig selv og så, at det i sandhed var forvandlet. Som en gylden tåre i øjenkrogen af en vaskeægte prinsesse skinnede det lille sandkorn om kap med solen, mens eventyrlige fortællinger viskede i vinden på Hundested Havn. Det lille sandkorn var kommet i det allerfineste selskab blandt verdensberømte eventyr og historiefortællere. Og tror du mig ikke, så kan du se det med dine egne øjne på årets sandskulpturfestival på Hundested Havn.

.

HS 22s-6
HS 22s-1
HS 22s-5
HS 22-4

SLIP KREATIVITETEN LØS

Hundested Sandskulptur Festival blev startet ud fra ønsket om at skabe en attraktion, der kan give liv på den lokale havn – med udkig til verden. Arrangementet er både sjovt og inspirerende, og udover at du kan se kunstnernes mesterværker, er der også mulighed for at afprøve egne evner som sandskulptør. På festivalens store børneområde kan hele familien udfolde kreativiteten med aktiviteter som sandformning, sandmaleri og skattejagt. Når det er tid til en pause, kan I nyde en medbragt madkurv på en af festivalens mange indendørs- og udendørspladser eller lægge vejen forbi den hyggelige Café Skipperstuen, der byder på alverdens lækre forfriskninger.

Sand i verdensklasse
Besøg os i: